Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke kedden Érden.

Rétvári

 

Rétvári Bence, miután Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Fidesz érdi polgármesterjelöltjével és Aradszki Andrással, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjével meglátogatta a rendőrség és a járóbeteg-rendelő felújított épületeit, azt hangoztatta: a kormány számára fontos, hogy a közintézmények minden településen jó színvonalúak legyenek. Hozzátette: Érden mindkét épületet felújították az elmúlt években.

Fontosnak mondta továbbá, hogy ezekben a megújult épületekben dolgozók hatékony munkát tudjanak végezni.

Az egészségügyben a kormány következő feladata az, hogy minél jobban segítsen a betegeknek kihasználni a rendelkezésükre álló kapacitásokat”

– fűzte hozzá az államtitkár.      

Rétvári Bence megítélése alapján az a béremelés az egészségügyben, amelyről a kabinet a koronavírus-járvány idején döntött nagy segítséget jelentett és a korábbiakhoz képest jóval magasabb orvosbéreket hozott. Fontosnak nevezte az ápolók béremelését is.  

A szakdolgozók bére eléri most már a bruttó 800 ezer forintot”

– tette hozzá.     

Az államtitkár beszélt arról, hogy a migráció hatására a közbiztonsági helyzet is egyre vészjóslóbb lett. Hozzátette, hogy más országokban például Franciaországban a rablási statisztikák szerint 100 ezer lakosra 31, Svédországban 85, Belgiumban 102 rablás jut, míg Magyarországon összesen 6. Az is nagyon fontos, hogy amikor egy bűncselekményeknek  gyermek sértettje van, akkor a gyermek a korához megfelelő körülmények között számolhasson be az esetről ezért például az érdi rendőrségen is kialakítottak egy gyermekbarát  meghallgató szobát. A politikus kitért arra is, hogy a rendőröket érintően szintén jelentős bérfejlesztés történt.

Kardosné Gyurkó Kata, a Fidesz érdi polgármesterjelöltje arról beszélt, hogy a jövőben Érdnek szorosabban együtt kell működnie a kormánnyal, ha a lakosság érdekében tovább szeretnék fejleszteni az egészségügyet,  a közbiztonságot.  Hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban Érd visszacsúszott a legbiztonságosabb városok listáján, ezért több járőröző rendőrre és több térfigyelő kamerára lenne szükség. Az egészségügyi ellátások területén a várólisták csökkentése a legfontosabb feladat a helyben élők számára – szögezte le.     

Aradszki András a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, hogy a 2019 és 2022 közötti időszakban az érdi igazságszolgáltatás megújult, vadonatúj ügyészségi és rendőrségi épület szolgálja az Érdieket. Ebben az időszakban kormányzati és önkormányzati támogatásokból megújultak a háziorvosi rendelők, rendelőintézetek.

Mi vissza szeretnénk térni arra az útra, amelyen 2019 előtt járt a város és ez csak a kormánnyal való együttműködéssel képzelhető el”

– fűzte hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!