Aktuális

A KDNP-frakció által megrendelt demográfiai társadalomkutatás tanulságairól tartott péntek délután sajtótájékoztatót Harrach Péter, a párt parlamenti frakciójának vezetője és Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.
x
Krakkóban csütörtökön hivatalosan is megkezdte tevékenységét a NATO magyar részvétellel létesített elhárítási kiválósági központja. Az ünnepségen részt vevő Simicskó István honvédelmi miniszter az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az intézmény létrehozásával a közép-európai térség biztonsága is erősödött. Elmondta továbbá, hogy Magyarország kezdettől fogva támogatta a krakkói központ létrehozását, ennek munkájában egy magyar tiszt vesz majd részt a helyszínen. 
x
A felmérések azt mutatják, hogy a fiatalok több gyermeket szeretnének, mint amennyi ténylegesen megszületik. Megkérdeztük a gyermekvállalási kor felső határához közeledő népes korosztályt, hogy milyen segítségre lenne szükségük tervük teljesüléséhez. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának megbízásából készült reprezentatív kutatásról számolunk most be a helyzetet vázoló néhány adattal.
x
Európába való áttelepítés helyett szülőföldjükön várnak segítséget Európától a rászorulók. Erről Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. A KDNP-s politikus elmondta, hogy a keresztényüldözésről tartott múlt heti nemzetközi konferenciána harminc országból mintegy háromszázan vettek részt, de a felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába.
x
A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli a kormányfő bejelentését, miszerint idén először, nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok. Mindez annak köszönhető, hogy a 2010 óta tett erőfeszítések beértek, a magyar gazdaság kikerült a csődhelyzetből, és jó teljesítményt nyújtva megteremtette az említett lépés anyagi hátterét.
x

Videó

korábbiak
2017. 10. 16.
2017. 10. 16.
2017. 10. 15.
2017. 10. 14.

ez+az

korábbiak

Ez + Az

Október 25-én, szerdán este 6 órára a nógrádi megyeszékhely Hello Cafe kávéházába várják az érdeklődőket.

Kárpátaljai rászoruló nagycsaládokat és egyedülállókat támogatnak a megyei jogú városok az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül – jelentette be Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke,...

A migrációs válság nemcsak humanitárius, hanem biztonságpolitikai és bűnügyi kérdés is, hiszen a menekültekkel, illetve a gazdasági bevándorlókkal együtt az ember-, fegyver- és kábítószercsempészek is mozgástérhez...

Országgyűlési tudósítások

korábbiak

Országgyűlési tudósítások

Hogyan oldódik meg az Albertirsa-Kecskemét között megépítésre kerülő távvezeték ügye?

A címben jelzett témában fordult kérdéssel Földi László kereszténydemokrata honatya Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárhoz a parlamentben.

Mely területeken újult meg a kormány és a Magyarországi Református Egyház között létrejött megállapodás?

Szászfalvi László országgyűlési képviselő (KDNP) interpellációja Soltész Miklós államtitkárhoz.

Sikerekről és veszélyekről is interpelláltak a kormánypárti képviselők a parlamentben

Az Erzsébet-táborokról és a kényszerbetelepítésről is interpelláltak a héten a kormánypárti képviselők a parlamentben.

Galéria

korábbiak
Nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapjánHölvényi György, az Európai Néppárt vallásközi párbeszéddel foglalkozó munkacsoportjának társelnöke, kereszténydemokrata EP-képviselő (b1)Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnökeSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere sajtótájékoztatót tart a Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferencia zárónapján
A Szent Alajos Konviktus felszentelése
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnökeSchönberger Jenő szatmári püspökSemjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke (j) és Schönberger Jenő szatmár megyei római katolikus püspök (b) a magyar kormány támogatásával felújított Szent Alajos Konviktus felszentelésén a partiumi Szatmárnémetiben.Jenik Péter miniszterelnök-helyettesi kabinetfőnök (j1)
Szent László Emlékülés a Parlamentben
Szent László Emlékülés a ParlamentbenGaal Gergely, a Szent László-év Tanácsadó Testületének elnökeLatorcai János, a Parlament kereszténydemokrata alelnöke (j1)Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tart előadást

Napló

korábbiak

Sokan Nyugat-Európában süketek és vakok a keleti keresztények problémáira, az ottani üldöztetésre, a kivégzésekre, az elűzetésekre - összegezte a tapasztalatokat...

A javaslatcsomaggal kapcsolatban Firtl Mátyás ismertette a Kereszténydemokrata Néppárt álláspontját október közepén az Országgyűlésben.

A címben jelzett témában kérdezte a napokban a Belügyminisztérium illetékes államtitkárát a parlamentben Firtl Mátyás kereszténydemokrata országgyűlési képviselő...

A Fidesz-KDNP-kormány családpolitikai intézkedéseiről beszélt az Országgyűlésben az elmúlt héten Földi László kereszténydemokrata honatya.