Archívum

 • A KDNP-frakció által megrendelt demográfiai társadalomkutatás tanulságairól tartott péntek délután sajtótájékoztatót Harrach Péter, a párt parlamenti frakciójának vezetője és Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

 • Krakkóban csütörtökön hivatalosan is megkezdte tevékenységét a NATO magyar részvétellel létesített elhárítási kiválósági központja. Az ünnepségen részt vevő Simicskó István honvédelmi miniszter az MTI-nek hangsúlyozta, hogy az intézmény létrehozásával a közép-európai térség biztonsága is erősödött. Elmondta továbbá, hogy Magyarország kezdettől fogva támogatta a krakkói központ létrehozását, ennek munkájában egy magyar tiszt vesz majd részt a helyszínen. 

 • A felmérések azt mutatják, hogy a fiatalok több gyermeket szeretnének, mint amennyi ténylegesen megszületik. Megkérdeztük a gyermekvállalási kor felső határához közeledő népes korosztályt, hogy milyen segítségre lenne szükségük tervük teljesüléséhez. A Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának megbízásából készült reprezentatív kutatásról számolunk most be a helyzetet vázoló néhány adattal.

 • Európába való áttelepítés helyett szülőföldjükön várnak segítséget Európától a rászorulók. Erről Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. A KDNP-s politikus elmondta, hogy a keresztényüldözésről tartott múlt heti nemzetközi konferenciána harminc országból mintegy háromszázan vettek részt, de a felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába.

 • A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli a kormányfő bejelentését, miszerint idén először, nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok. Mindez annak köszönhető, hogy a 2010 óta tett erőfeszítések beértek, a magyar gazdaság kikerült a csődhelyzetből, és jó teljesítményt nyújtva megteremtette az említett lépés anyagi hátterét.

 • A kormánypártok arra számítanak, hogy Soros György, illetve alapítványai be fognak lépni a magyar választási kampányba. Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: sajtóhírek szerint Soros György több mint 18 milliárd dollárt, azaz 4716 milliárd forintot utalt át vagyonából az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványnak.

 • A magyarok azt akarják, hogy Európa külső határai legyenek zárva, a belső határai pedig továbbra is nyitottak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Budapesten, a Duna Régió Stratégia 6. éves fórumát megnyitó beszédében. A kormányfő szerint „a Duna-völgy a mi otthonunk, mi, Duna-völgyi népek közösen hoztuk létre, közösen dolgozunk, hogy megmaradjon, hogy Európa leggyorsabban fejlődő régiója legyen, és közösen is kell megvédenünk".

 • Mi magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk, ezért indítottuk el a nemzeti konzultációt, hiszen a „Soros-terv" végrehajtása vagy végre nem hajtása Európa és Magyarország számára a legfontosabb kérdés ma – mondta Rétvári Bence parlamenti államtitkár kedden Nagykanizsán. A kereszténydemokrata politikus elmondta: fontos, hogy minél több ember véleményét megkapják, mert a kormány nem akar az emberek megkérdezése nélkül dönteni a Soros-tervről.

 • Az idén tizennyolc középiskolás részére adták át a 2017-es nemzetiségi tanulmányi elismeréseket kedden, Budapesten. Az ösztöndíjakat jelképező okleveleket Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke és Fülöp Attila helyettes államtitkár adta át.

 • Az új komáromi Duna-híd legyen annak a jelképe, hogy mi megvédjük Európa külső határait és továbbra is nyitva tartjuk a belső határokat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a komáromi Monostori erődben a új Duna-híd építésének megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen, ahol a szlovák miniszterelnökkel közösen mutatták be a híd terveit.

 • Napirend előtt a Kereszténydemokrata Néppárt nevében felszólaló Szászfalvi László a demográfiát nevezte a legfontosabb nemzeti és európai ügynek, amelynek megoldását a kormánypártok a magyar családok megerősítésében látják. Az ülésnap során a külföldi felsőoktatási intézményeknek szabott határidő meghosszabbításáról és a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzésének megszüntetéséről döntött kedden az Országgyűlés.

 • A szegénységből a munka, az adócsökkentések és a családok támogatása a kivezető út – hangsúlyozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában. A KDNP alelnöke kiemelte: a béremelések 2018-ban is folytatódnak, emellett rezsicsökkentéssel és a legfontosabb élelmiszerek áfájának radiális csökkentésével segíti a kormány a családok megélhetését.

 • Átadták a Pro Turismo-díjakat, a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését az idén hat szakember vehette át – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a díjátadót követően hétfőn az MTI-vel. A díjakat Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke adta át az ágazat első számú szakmai fórumán, a Turizmus Summit 2017 gálaesten a Művészetek Palotájában.

 • A szegénység elleni küzdelem világnapjáról, a hétvégi tatai és devecseri időközi választásokról, a keresztényüldözésről és a nemzeti konzultációról volt szó hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. Rétvári Bence a KDNP alelnöke, az Emmi államtitkára beszámolt a múlt heti keresztényüldözés elleni nemzetközi konferenciáról, amelyen a vallási vezetők egyike sem kérte, hogy tömegesen kvóta szerint embereket telepítsenek be Európába, ellenben megköszönték Magyarország segítségét.

 • A kormányzati gondolkodásban a turizmus nem csak pénzkereseti forrás, vagy a magyar gazdaság saját erején felül teljesítő ágazata, hanem a hazaszeretet egyik formája, ami misszió – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, az első Turizmus Summit 2017 konferencián hétfőn Budapesten. Nem elég, hogy a szemünkben saját országunk szépsége önmagáért beszél, ennek mások számára is érthető módon hangot kell adni – mondta.

 • Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke levélben gratulált Sebastian Kurznak az Osztrák Néppárt vasárnapi választási győzelméhez – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfőn az MTI-vel. A minsizterelnök levelében arról írt: közeli szövetségesként, a keresztény értékek mentén kell erősítsék az együttműködést.

 • Új református iskola épül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton, a négymilliárd forintos beruházással, állami támogatással megvalósuló iskolaépület alapkövét vasárnap helyezték el a szatmári kisvárosban. Az ünnepségen Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP alelnöke azt mondta: az ilyen intézmények egyszerre biztosítják a gondos nevelést, a színvonalas oktatást és az értékteremtő, értékőrző közösséget.

 • A baloldalon most is azok tülekednek, akik elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, viszont az ellenzéki pártokkal ellentétben a Fidesz-KDNP-re számíthatnak a nyugdíjasok – hangsúlyozta Hollik István szombati sajtótájékoztatóján. A kereszténydemokrata képviselő közölte, a kormány a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően idén először nemcsak nyugdíjkiegészítést, hanem nyugdíjprémiumot is fizet az időseknek.

 • 2010 óta több mint háromezer milliárd forint maradt a magyar családoknál – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Figyelő Top200 díjátadó gálán a figyelo.hu szombati tudósítása szerint. A kormányfő szerint ma már elmondhatjuk, hogy jó döntés volt a magyar modell felállítása, „a segélyalapú gazdaság helyett megágyaztunk a munka alapú gazdaságnak, és a külföldi tőkét érdekelté tettük, nem csak a profitban, hanem Magyarország sikerében is."

 • Nem akarunk bevándorló országgá válni, Magyarországnak nem ez a jövőképe, mi a magyar családokban bízunk, őket akarjuk támogatni – jelentette ki Rétvári Bence, Az Emmi államtitkára, a KDNP alelnöke a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron a nemzeti konzultáció péntek esti fórumán tartott előadást. A teltházas rendezvényen beszédet mondott Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter, a KDNP másik alelnöke is.

 • Célzottan szólítja meg a kormányzat a gyógypedagógus-hallgatókat annak érdekében, hogy tovább emelkedhessen a gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézményekben és a pedagógiai szakszolgálati intézményekben foglalkoztatott gyógypedagógusok száma – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke képviselői írásbeli kérdésre válaszolva.

 • Kiépült a negyvennégy erdélyi és magyarországi települést tömörítő, a lovagkirályhoz kapcsolódó kulturális, természeti és építészeti értékeket egyaránt bemutató Szent László-örökség út, amit pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán nyitottak meg. Az ünnepség után egy alkalmi kiállítást nyitott meg Seszták Miklós kereszténydemokrata nemzeti fejlesztési miniszter és Navracsics Tibor, ezen a szervezők lehetőséget biztosítottak az örökségút honlapjának kipróbálására.

 • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Magyarországnak, mint történelmében, kultúrájában, hagyományaiban keresztény identitású és kötődésű államnak természetes kötelezettsége, hogy az üldözött keresztényeken segítsen. A keresztényüldözésről rendezett budapesti konferencia zárónapján tartott sajtótájékoztatón a KDNP elnöke rámutatott: ideje, hogy Hágában végre bíróság elé állítsák a keresztényellenes népirtást elkövető iszlamistákat.

 • Magyarországi gyógykezelést ajánl a magyar kormány a csütörtöki kairói terrortámadásban megsérült kopt papnak – közölte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken az MTI-vel. Az egyiptomi kopt ortodox egyház sajtóirodája pénteken közölte, hogy meggyilkoltak egy kopt keresztény papot, egy másik kopt pap pedig megsebesült a Kairó északkeleti Asz-Szalam nevű külvárosában végrehajtott támadásban.

 • A Válaszok keresése egy hosszú ideje elhallgatott válságra című rendezvényen elhangzott előadásában Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte, hogy Magyarország szerint a rászorulóknak helyben kell segíteni. Az nem megoldás, hogy a nélkülözők egy részét kiemelik és áttelepítik Európába vagy Amerikába, hiszen az ott maradók továbbra is szegénységben élnek majd, csak a helyi segítség tudja valóban megoldani a problémákat.