Ajándékot gyűjtött a Nyíregyházi Egyházmegye tanodai diákjainak az IKSZ

Karácsonyi ajándékokat gyűjtött a görögkatolikus Nyíregyházi Egyházmegye öt tanodájában tanuló gyerekeknek az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a több mint egymillió forint értékű adományt hétfőn adták át az egyház képviselőinek és a gyerekeknek Nyíregyházán.

IKSZ-adományozás

A Sója Miklós Görögkatolikus Általános Iskola és Tanodában tartott eseményen Nacsa Lőrinc, az IKSZ elnöke, KDNP-s országgyűlési képviselő elmondta, az ifjúsági szervezet hosszú évek óta minden advent alkalmával igyekszik karitatív akciókkal megszólítani a fiatalokat, és igyekszik ezeket a felajánlásokat olyan intézményeknek eljuttatni, amelyekben példaértékű munka folyik.

IKSZ-adományozás

Ebben az évben a Nyíregyházi Egyházmegye minden tanodájának minden diákja részesülhet azokban a karácsonyi ajándékokban, amelyeket az IKSZ tagsága a vállalkozások és a civil szervezetek összefogásával az egész országból és a határokon túlról gyűjtött össze – közölte.

IKSZ-adományozás

Kiss András, az IKSZ alelnöke emlékeztetett, hogy tavaly a gyermekvédelmi gondozásban élők kaptak a felajánlásokból, idén pedig Kántorjánositól Nyíregyházáig nagyon sok tanodás gyereket ajándékoznak meg.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő hangsúlyozta, minden beruházás, fejlesztés és felajánlás, amely a városban a megyében és a régióban valósul meg vagy hasznosul, a jövő generációját szolgálja.

IKSZ-adományozás

Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a tanodában speciális módszerekkel, játékos körülmények között nevelik és oktatják a városrészben élő hátrányos helyzetű gyerekeket.

IKSZ-adományozás

Az ifjúsági szervezet ebben az évben több mint egymillió forint értékű adományt és felajánlást gyűjtött össze. A sportszereket, fejlesztőjátékokat, sport- és társasjátékokat tartalmazó ajándékcsomagokat a görögkatolikus egyházmegye tuzséri, kántorjánosi, máriapócsi, nyíregyházi és hodászi tanodájában nevelkedő 135 gyerek kapja meg karácsonyra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!