Aradszki András: A kormány mindent megtesz az infláció csökkentéséért

Aradszki András, a KDNP országgyűlési képviselője kedden napirend előtt a parlamentben arról beszélt, hogy több mint egy éve tombol a háború, amelynek gazdasági hatásai a határokon túl is elérnek.

A háború hatását „mi is érezzük”, a háború és a szankciók bevezetése óta az egekbe emelkedtek az árak – közölte. Hozzátette: a baloldal azonban kiáll a szankciók mellett és súlyos megszorításokat követel.

Kitért rá: a baloldal el akarja törölni a rezsicsökkentést és megvágná a családtámogatásokat, miközben a kormány mindent megtesz azért, hogy megvédje a családokat, a nyugdíjasokat és a munkahelyeket, továbbá mindent megtesz azért is, hogy az év végére egyszámjegyűre csökkenjen az infláció. Az élelmiszerárak letörésére a kormány több intézkedést is hozott, a kötelező bolti akciók hatása pedig már most látható – mondta. Hozzátette:

a KDNP támogatja a kormány minden, inflációt letörő intézkedését.

 

 

Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára minderre azt mondta: a háború és a brüsszeli elhibázott szankciós politika valóban komoly terheket ró Magyarországra. A kormány elkötelezett a rezsicsökkentés, a családok, a nyugdíjasok és a teljes foglalkoztatottság megvédése mellett, célja pedig az infláció csökkentése. Az infláció nem magától csökken, és a kormány eddig több lépést is tett a csökkentésére – mutatott rá.

Úgy vélte, az eddigi intézkedések működnek, már látszanak az eredmények, az infláció csökkenni kezdett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!