Latorcai Csaba: Zalában számos kistelepülési fejlesztést hajtanak végre

Latorcai Csaba, a közigazgatási és területfejlesztési minisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP ügyvezető alelnöke Vigh László Fideszes országgyűlési képviselő kérdésére válaszolt hétfőn a parlamentben.

LatorcaiLatorcai Csaba teljes válasza az alábbiakban olvasható: 

Köszönöm a szót tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház!

A Kormány célja, hogy minden fejlesztés és korszerűsítés a jövőt szolgálja. Ezért folytatjuk a vidéki falvak és városok infrastruktúrájának megújítását, a helyi közösségek erősítését és az élhető vidéki Magyarország építését.

Szeretnénk elérni, hogy a Magyarországon élők egyenlő eséllyel férhessenek hozzá a fenntartható jövő feltételeihez, függetlenül attól, hol élnek.

Célunk, hogy a városi és a vidéki élet ne az életminőségbeli különbséget, hanem életstílus melletti választást jelentsen!

Tisztelt Képviselő Úr!

Ami a kérdésében illetett konkrét projekteket illeti, a Zalaegerszegről Teskándra vezető kerékpárút építését 1 milliárd Ft-tal támogatta a Kormány, de forráshoz jutott még a pusztaszentlászlói óvoda-bölcsőde, a becsvölgyei egészségház, a búcsúszentlászlói iskola, illetve a mellékút-hálózat részeként közel 10 km hosszú útszakasz újul meg, így például a Zalacséb–Zalaháshágy, vagy a Csonkahegyhát–Kustánszeg közötti szakasz.

A térség fejlesztése érdekében legfontosabb javaslataink között szerepel többek között: a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház megújítása, Zalaegerszeg várostérségi lakhatási programja, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának fejlesztése, a ZalaZONE Tudományos és Innovációs Park bővítése, a helyi és helyközi buszközlekedés újjászervezése, valamint komplex kerékpáros infrastruktúra-fejlesztés a Graz–Balaton vonalhoz kapcsolódóan.

A fejlesztések tehát tovább folytatódhatnak Zalaegerszegen, végre elindíthattuk a TOP Plusz 2021–2027-es területfejlesztési programot, melynek keretében a zalaegerszegi járásban 23 fejlesztés nyerhetett finanszírozást, összesen közel 9 milliárd Ft értékben.

A Kormány fejlesztéspolitikája nem hagyja magára a fejlettebb régiókat sem, és továbbra is elkötelezettek vagyunk Zalaegerszeg egész várostérségének fejlesztése mellett is.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!