Navracsics Tibor: Kiszámítható finanszírozási rendszerre van szüksége a területfejlesztésnek

A területfejlesztési tárcánál olyan koncepción dolgoznak, amely új finanszírozási rendszert és új szereplőket hoz a területfejlesztésbe. Olyan eszközöket keresnek, amelyek csökkentik a területi különbségeket Magyarországon, mert ezek a felzárkózás gátjává váltak - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa kedden, a Komárom-Esztergom vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) támogatással felújított esztergomi irodájának átadásán.

A szalagátvágás előtt Navracsics Tibor hangsúlyozta: szeretnék, ha jól kiszámítható finanszírozási rendszere lenne a területfejlesztésnek, hogy az önkormányzatok hosszú távra is tervezhessenek.

Ehhez szolgáltatói hátteret alakítanának ki, ahol szakemberek támogatnák az önkormányzatokat a tervezésben és a projektmenedzsmentben.

 

A kamara pályázati támogatással és jelentős önerővel újította fel esztergomi és tatabányai irodáját. A tatabányai létesítményt már korábban átadták.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy tíznél több kamara indult a felújítási pályázaton, de mindössze két szervezet tudta teljesíteni a feltételeket, egyikük a Komárom-Esztergom vármegyei volt.

Szerencsés László, a KEMKIK elnöke elmondta, a kamara bővülő feladatai, és megnövekedett ügyfélforgalma szükségessé tette, hogy az esztergomi és a tatabányai irodát a mai korszerű követelményeknek megfelelően felújítsák.

A két beruházás az energetikai felújításokat támogató KEHOP pályázat támogatásával valósult meg, a két iroda mintegy 400 millió forintos korszerűsítéséhez a KEMKIK 143 millió forint támogatást nyert el. A támogatással együtt az esztergomi iroda felújítására 279 millió, a tatabányai épületre csaknem 120 millió forintot fordítottak. Esztergomban megőrizték a műemléki homlokzatot, a belső udvar felőli részen új ablakokat, szigetelést kapott az épület, korszerűsítették a fűtést, napelemeket szereltek fel. Az akadálymentesítés érdekében külső liftet építettek be, a tetőtérben pedig egy 50 fős konferenciatermet alakítottak ki.

Tatabányán az épület nyílászáróinak cseréje, külső szigetelés, födémszigetelés és napelemes rendszer kiépítése valósult meg.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!