Simicskó István: Brüsszel politikája kudarc

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt szerdán az Országgyűlésben, hogy a 21. század a veszélyek, kihívások, valamint újabb és újabb háborúk évszázadává kezd alakulni, és ebben a helyzetben azt látják, hogy a „józan ész eltűnik a brüsszeli döntéshozók szótárából”, és helytelen válaszokat adnak a kihívásokra. Úgy vélte: a migrációval kapcsolatban az Európai Unió észszerűtlen döntéseket hoz, így például a „migránskvótára” és a „migránsgettók” létrehozására vonatkozóan. Arra kérte a kormányt, ezt soha ne fogadja el, továbbra is védje meg a magyar határokat.

Az orosz-ukrán háború brüsszeli kezelését is „sajátosnak” nevezte, mondván, az EU a háborút szítja, fegyvereket és pénzt szállít, hogy a háború minél tovább tartson, minél több ember pusztulását okozva. Megdöbbentőnek nevezte, hogy a Hamász terrortámadását követően mindössze négy ország – Németország, Ausztria, Csehország és Magyarország – maradt az unióban, amely kiáll Izrael mellett, és támogatja önvédelemhez való jogát. A migráció káros következményének nevezte, hogy Nyugat-Európa számos országában tömegek tüntetnek a Hamász mellett.

Úgy összegzett:

Brüsszel politikája kudarc, ezért arra kérik a kormányt, hogy továbbra is álljon ki a magyar érdekek mellett.    

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy reagált: nem kétséges, hogy a veszélyek korát éljük, az elmúlt másfél évtizedben a világ válságról válságra bukdácsolt. A krízisekből fakadóan új világrend kialakulását láthatjuk, aminek még nem tudni mi lesz a végeredménye, de nagyobb tétben lehet fogadni arra, hogy Európa nem fog ebben erősebb szerepet betölteni – vetítette előre.

Felhívta a figyelmet arra: az EU elveszítette a második pozícióját a világgazdasági teljesítmény tekintetében, az európai versenyképesség folyamatosan csökken és az EU biztonsági környezete is romlik, amelyet a szomszédban zajló háború, és annak teljes mértékben elhibázott európai kezelése okoz. Eközben délről a migrációs nyomással is küzdeni kell, a magyar határvadászokra bűnözői csoportok éles fegyverekkel lőnek, Brüsszel szerint viszont ezeket az embereket kellene beengedni Európába – jegyezte meg Szijjártó Péter.

Úgy értékelt, Európa ma komoly dilemma előtt áll: el kell döntenie, hogy a blokkosodás irányába tolja-e a jövőt, vagy az együttműködés és az összeköttetések korszakát kívánja látni az elkövetkezendő években. Hangsúlyozta: Magyarország érdeke, hogy a következő évek az összeköttetésekről, az együttműködésről szóljanak, mert a világot sújtó válságokat csak így lehet eredményesen kezelni. Magyarország a keleti és a nyugati vállalatok, a keleti és a nyugati gazdaság találkozási pontjává vált, és ha ez Magyarországon sikerülhet, akkor sikerülhet globálisan is – hangsúlyozta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!