Simicskó István: Európa egyre mélyebb válságba kerül

Az európai civilizáció Brüsszel sorozatos hibái miatt egyre mélyebb válságba került – kezdte napirend előtti felszólalását Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője hétfőn az Országgyűlésben. Példaként arról beszélt: Németországban két templomot bezártak, a harangok Esztergomban szólnak a jövőben, hirdetve, hogy Magyarország komoly bástyája a kereszténységnek.

Beszélt arról is, hogy a háború kitörését elhibázott szankciók követték, és Brüsszel nem akarja megállítani a migrációt sem, kötelező migránskvótát akar keresztülvinni Magyarországon is - sorolta a problémákat.

A kormány álláspontja, hogy meg kell állítani a migrációt, a háború kapcsán pedig tűzszünetre és azonnali béketárgyalásokra van szükség

 

– ismertette.

Üdvözölte az új nemzeti konzultációt, amellyel a kabinet kikéri az emberek véleményét a legfontosabb kérdésekben.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy válaszolt: Európában az elitista hozzáállás szerint két választás között nincs szükség párbeszédre az emberekkel. A magyar kabinet szerint azonban érdemes párbeszédet folytani.

A migrációról sokféle döntés született már Európában, de az embereket senki sem kérdezte meg, a magyar kormányon kívül. A jövőjükről döntenek, nélkülük – mondta.

Beszámolt arról is, hogy a céltérségek közül egyedül Európa tárja ki a kapuit. Az ide érkezők jelentős része nem integrálódott, az ellátórendszerek sokkal terheltebbek, mint nyolc éve, de a legrosszabb változás a közbiztonság terén alakult ki – jelentette ki.

Európa nagyvárosaiban terrorpárti gyűléseket tartanak, a hatóságok sokszor tehetetlenek. Rámutatott: az új migrációs csomaggal át akarják írni az eddigi magyar menekültügyi szabályokat, de melyik magyar város akarna migránsgettókat? – tette fel a kérdést.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!