Simicskó István: Kulcsfontosságú a keleti nyitás elindítása

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője napirend előtt kulcsfontosságú lépésének nevezte a külpolitika váltását, a keleti nyitás elindítását hétfőn a parkamentben. Meglátása szerint ez a lépés jelentősen növelte Magyarország mozgásterét, és segít biztosítani az ország energiaellátását.

Kiemelte: a KDNP nagyra értékeli a kormány gazdaságpolitikai helytállását a rendkívül nehéz nemzetközi környezetben. Egy olyan Európában kell helytállnunk, amely az indulásakor magáénak vallott és évtizedeken keresztül sikerre vitt kereszténydemokrata értékeket lassan feladni kényszerül. Ebben a „brüsszeli forgatagban” kell a magyar kormánynak stabil értékrenddel kiállni a magyar érdekek és a keresztény értékek mellett.

Simicskó István jelezte,

a KDNP szerint a kormány a háború kérdésében is helyesen jár el, hiszen mindvégig a béke pártján állt, az azonnali fegyverszünetet és a béketárgyalások megkezdését sürgetve.

 

Kitért arra is, a migráció kérdésében a KDNP szintén támogatja a kormányt, hogy továbbra se fogadja el a Brüsszelben akart migránsgettókat, keményen és határozottan álljon ki a migrációs nyomással és a „brüsszeli bürokraták buta döntésével szemben”.

A kereszténydemokrata politikus hangsúlyozta: pártja számára a legfontosabb a magyar családok további védelme. Hozzátette: arra biztatják a kormányt, hogy továbbra is tartsák fenn a családok támogatásának rendszerét, az otthonteremtési támogatást, a gyermekvállalási támogatásokat és a családok védelmét tekintse a biztonságpolitika, az energiabiztonság és a gazdaságpolitika mellett a legfontosabb célkitűzésének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!