Simicskó István: Kulcsfontosságú a teremtett világ védelme

A teremtett világ védelme, megbecsülése, megóvása, tisztán tartása, gyarapítása, és szebbé tétele kulcsfontosságú – mondta a KDNP frakcióvezetője szerdán a TeSzedd! önkéntes országos szemétszedési akció egyik veszprémi állomásán.

SimicskóSimicskó István a Veszprém határában, a Márkó és Bánd felé vezető kerékpárút melletti szemétszedési akció helyszínén hangsúlyozta: a KDNP emberközpontú politikát folytat, és fontosnak tartják, hogy a magyar családok milyen körülmények közt élnek.

A teremtett világ védelmét kulcsfontosságúnak tekintik, ezért is csatlakoztak a TeSzedd! Hulladékgyűjtő akcióhoz”

– tette hozzá.

Simicskó

Azt, hogy mennyire fontosak az ilyen akciók azzal is szemléltette, hogy csak a veszprémi helyszínen, a beszédét megelőző néhány percben 6-7 zsák hulladékot szedtek össze.

Simicskó István arra is kitért:

Magyarországon az egy főre jutó szemétkibocsátás éves átlaga 400-410 kilogramm között van, ez Ausztriában tavaly több mint 800 kilogramm volt, Luxemburgban és Dániában is jóval 700 kilogramm fölötti.”

SimicskóHalmay Gábor, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ügyvezető alelnöke elmondta: a TeSzedd! akcióhoz szervezetük azért csatlakozott, mert fontos célnak tekintik a teremtett világ védelmét, és ebben fiatalos lendülettel szeretnének részt venni.

Jelezte: Veszprémben a helyi szolgáltató és a lakosság is felelősséget érez azért, hogy minél szebb legyen és kevésbé legyen szemetes a városban élők lakókörnyezete.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!