Soltész Miklós: Az egyházak lelkeket erősítő profi intézményfenntartók

Az egyházak megkérdőjelezhetetlen szakmaiságú és lelkeket erősítő, profi intézményfenntartók – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP alelnöke vasárnap Füzesabony új katolikus óvodájának megáldása alkalmából.

Soltész

 

Soltész Miklós szerint mindezt fontos nyomatékosan hangsúlyozni, miután az elmúlt hetekben-hónapokban „nemtelen támadások igaztalanul és rágalmazó módon próbálják besározni az egyházakat”.

Az államtitkár aláhúzta:

ahogyan eddig, úgy a jövőben is be kell bizonyítani a társadalomnak, hogy az egyházak felelősen, megkérdőjelezhetetlen szakmaisággal és lelkiséggel teszik a dolgukat.”

Egykori történelemtanárát idézve rámutatott: akkor biztos egy nemzet és egy közösség jövője, ha életét Istenre alapozva, benne bízva építi. A világtörténelem számos fejezete is bizonyítja ezt, hiszen az Istennek hátat fordító birodalmak mindegyike bukásra ítéltetett – tette hozzá.

Soltész Miklós emlékeztetett: a rendszerváltást megelőző évtizedekben volt idő, amikor az állam mindössze tíz egyházi iskola működését engedélyezte, ahol mintegy 3000 diák tanulhatott. Ma „az egyházak bátorságának és felelősségvállalásának köszönhetően” bölcsődétől a felsőoktatásig több mint 250 ezer gyermek járhat egyházi intézményekbe Magyarországon, mely a környező országokkal összehasonlítva is példa értékű – hangsúlyozta.

Az egyházi intézményfenntartók sorában talán az Egri Főegyházmegye a legbátrabb, hiszen a katolikus egyház közel 14 ezer megújított, illetve kibővített óvodai férőhelyéből egymaga háromezret vállalt magára”

– mondta Soltész Miklós megjegyezve, hogy ebből két intézményre valót is átadták vasárnap Füzesabonyban, valamint Jászárokszálláson.

Előbbi igazgatója, Nagyné Deli Mónika közölte, Füzesabonyban kormánytámogatással 800 millió forintból 120 férőhelyes, 4 csoportszobás új óvoda épült. A korszerű fűtési rendszerrel ellátott, a kreatív játékot ösztönző, hatalmas udvarral körülvett létesítményben a hit, a tudás és a szeretet jegyében nevelik a gyermekeket – mondta.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!