Soltész Miklós: A kereszténység gyökereit egyetlen politikai eszme nevében sem téphetik ki

A kereszténység gyökereit egyetlen politikai eszme nevében sem téphetik ki, ez ugyanúgy nem sikerült az utopisztikus francia forradalmároknak, ahogy a kommunizmus és a nácizmus nevében pusztítóknak sem – jelentette ki a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a KDNP politikusa csütörtökön Budapesten.

Soltész

 

Soltész Miklós a Szent István Intézet és a Batthyány Lajos Alapítvány által szervezett „Kitéphető-e Európa keresztény gyökérzete?” című rendezvényt bevezető köszöntőjében úgy fogalmazott, fontosnak tartotta, hogy eljöjjön az eseményre és megköszönte a szervezők munkáját, egyben örömét fejezte ki a megjelent fiatalok nagy száma miatt.

Felidézte, hogy

a kommunista egypártrendszer időszakában ezt a napot, március 21-ét, március 15-vel - valamint április 4-vel - összemosva az úgynevezett "forradalmi ifjúsági napok" keretében kellett megünnepelni Magyarországon, miközben annak a bizonyos Tanácsköztársaságnak a "dicsőséges 133 napja" egy nemzetrontó időszak volt, amelynek során a mások mellett Kun Béla és Szamuely Tibor nevével fémjelzett kommunista terror során egész közösségeket pusztítottak, irtóhadjáratot folytattak az egyházak ellen, valóban ki akarták tépni a keresztény gyökereket.”

Az államtitkár elmondta, hogy barátaival ők annak idején úgy tiltakoztak ez ellen, hogy a március 15-én kabátjuk hajtókájára kihelyezett kokárdát március 21-én a zsebükbe tették.

Soltész Miklós azt hangsúlyozta, hogy hiába pusztították a keresztényeket, a kereszténységet például a francia forradalom utópiája, a kommunizmus, vagy a nácizmus nevében, bár ezek az eszmék óriási bajt és rengeteg kárt okoztak, de összességében ezek a kísérletek is sikertelennek bizonyultak.

A KDNP országgyűlési képviselője arról is beszélt, hogy ma Európában a „liberális diktatúra" például olyan módszerekkel akarja eltaposni az egyházakat, hogy erőteljes támadásokat indítanak olyan politikusokkal szemben, akik a Bibliából idéznek. A kereszténydemokrata politikus annak a meggyőződésének adott hangot, hogy céljukat ők sem fogják elérni, ez „nekik sem fog sikerülni”.

Az államtitkár Húsvét közelgő ünnepével kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy annak üzenetét a nem hívők, a hitet értelmezni nem tudók, nem érthetik meg.

Soltész Miklós úgy fogalmazott, hogy

a legkeservesebb, ám mégis a legnagyszerűbb ünnepre készülnek a keresztények, hiszen Jézus kereszthalála után lehetett azt hinni, hogy véget ért egy 33 évig tartó csodálatos élet, de nem ez történt, hiszen ezután jött a feltámadás csodája".

Az ebben való hit a keresztényeknek olyan biztonságot és erőt ad, hogy annak gyökereit egyetlen politikai akarat sem képes kitépni – emelte ki.

A kereszténység gyökere mindig megmarad és ezen fognak felnőni a következő nemzedékek"

– hangoztatta az államtitkár, aki egyben mindenkinek áldott és csendes nagyhetet, majd szép ünnepet kívánt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!