Történelmi ima

Jeruzsálem latin pátriárkája és a segédpüspök atya azt tapasztalhatták meg a velünk való közös imában, hogy mi a béke pártján vagyunk és az erőszakmentességre neveljük fiataljainkat! Ez az erőszakmentesség és a másik ember testvéri megismerése a Magyar Parlamenti Imacsoport differencia specifikája! – fogalmaz Vejkey Imre a Gondola.hu portálon megjelent cikkben. 

Vejkey Imre a jeruzsálemi latin pátriárkával

Pierbattista Pizzaballa bíboros, jeruzsálemi latin pátriárka (nyitóképünkön jobbra) Budapesten, az Országház imatermében magyar képviselőkkel imádkozott a Békéért. Vejkey Imre KDNP-s országgyűlési képviselőt, a Magyar Parlamenti Imacsoport vezetőjét (a nyitóképen balra) kérdezte a Gondola.

– Képviselő úr, az ima ereje olyan bajokon is enyhíteni tud, amely bajok az ember számára hozzáférhetetlennek tűnnek. A világunkban zajló háborúkban szürnyű, néhol kifürkészhetetlen érdekek feszülnek egymásnak. Miért jó, hogy a békéért egy jeruzsálemi papi személlyel tudtak magyarjaink együtt imádkozni?

– Ez a közös ima Jeruzsálem latin pátriárkájával számunkra azt jelenti, hogy a sötétségből érkező megpróbáltatások közepette is hiszünk az Úrban, s az Ő békéjét képviselve szolgálunk mi itt Magyarországon, Ő pedig a Szentföldön!

Igazi áhítat volt, olyan közös áhítat, melyben Árpád-házi Szent Margit ünnepén, együtt imádkoztunk Magyarországért, Jeruzsálemért és a Világért!

Vejkey Imre a jeruzsálemi latin pátriárkával a parlamenti imareggelinl

A lelkünk ebben az áhítatban az Ég felé irányult, Istennél volt, a mindennapok borúja ellenére fénylően világított! És ekkor, ott

a Magyar Parlamenti Imateremben mindegy volt, hogy ki pátriárka, ki képviselő és ki csak egy látogató, mert egyszerre vetettük magunkat az Úr zsámolya elé!

Csodálatos volt kedves olvasóm, hogy ebben személyesen részt vehettem!

– Az Isten számára minden lehetséges – Szent Pál is rámutatott erre az értékre. Ugyanakkor sátáni erők az eszkalálódáson ügyködnek. Miért kell, hogy közös imával mutassák fel magukat a Teremtő jóakaratú emberei?

– Azért kell közös imával felmutatni magunkat, mert Pál apostol szavaival élve, nem magunkért dicsekszünk, hanem az Úrban! S közben tudjuk, hogy nem az a megbízható, aki önmagát ajánlja, hanem az, akit az Isten ajánl.

– Hogyan erősítette meg Pierbattista Pizzaballa bíborost, jeruzsálemi latin pátriárkát és William Shomali segédpüspököt a magyarokkal való közös ima?

– Jeruzsálem latin pátriárkája és a segédpüspök atya azt tapasztalhatták meg a velünk való közös imában, hogy

mi a béke pártján vagyunk és az erőszakmentességre neveljük fiataljainkat!

Ez az erőszakmentesség és a másik ember testvéri megismerése a Magyar Parlamenti Imacsoport differencia specifikája! Nagyon tetszett nekik, hogy nálunk különböző keresztény felekezetek együtt imádkoznak, s nem számít hogy „ki fehér és ki fekete”…

Vejkey Imre a parlamenti imareggelin

Nekik, ez a béke - a zsidók és arabok között - ma nagyon távolinak tűnik! Távolinak, mert minden érintett fél az áldozat pszichózisában él! Mindezek ellenére, mi, innen a Magyar Parlamentből megerősítettük Őket abban, hogy mindez nem számít, csak az, hogy nekünk felelősségünk van ebben a végtelen zavarban is, az életre irányuló perspektívák építéséhez!

Befejezésül, azzal a mindannyiunk által érzett gondolattal zárom soraimat, hogy ez a közös ima a lelki élményen túl, történelmi esemény volt! Köszönöm az Úrnak, hogy ennek tanúja lehettem!

Molnár Pál / Gondola

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!