Vejkey Imre: Igen az állami projektértékelői jogviszonyról szóló, valamint az ahhoz kapcsolódó törvények módosításának javaslatára

Vejkey Imre, a KDNP vezérszónoka azt mondta, a tárgyalt törvényjavaslat célja a közbeszerzési szabályok több elemének módosítása azért, hogy ezek maradéktalanul megfeleljenek az uniós jogszabályoknak és gyakorlatnak, illetve, hogy orvosolják azokat a problémákat, amelyek a hazai jogalkotás során felmerültek.

Rámutatott: számos olyan elemet foglal magába a javaslat, amelyekkel az eljárások hatékonyabbá, gyorsabbá és rugalmasabbá tehetők és az esetleges túlárazások is megelőzhetők.

A módosítások emellett elősegítik a közpénzekkel való hatékonyabb gazdálkodást, ezt szolgálja az eredménytelenségi ok bevezetése is – jelezte.

A kormánypárti politikus cáfolta Gréczy Zsolt állítását, miszerint az uniós pénzek visszatartása mögött jogállamisági problémák állnak, és azt mondta, mindez az ellenzék aknamunkájának köszönhető, valamint a brüsszeli kettős mércének, amit Magyarországgal szemben alkalmaznak.

A tavalyi választás után Brüsszel és Strasbourg még magasabb fokozatba kapcsolt és ezt szenvedi el Magyarország

 

– mondta.

A KDNP támogatja a javaslatot és erre kérte a többi frakciót is

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!