Vejkey Imre: Zöldenergiát kell termelni és tárolni a 21. század megnyeréséhez

Zöldenergiát kell termelni és tárolni a 21. század megnyeréséhez – hangsúlyozta Vejkey Imre (KDNP) országgyűlési képviselő Székesfehérváron a Közös ügyünk a zöldenergia online konzultációval kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón.

VejkeyVejkey Imre kiemelte:

a zöldenergia a jövő, ezért tesznek meg mindent azért, hogy Magyarország élen járjon a zöldenergia termelésében és tárolásában.”

Megjegyezte, hogy most dől el a magyar gazdaság jövője, illetve hogy hol alakulnak ki Európa zöldipari központjai, Magyarország lesz-e egy új világgazdasági korszak technológiai éllovasa.

Ehhez jelentős beruházásokra és nagy magánberuházásokra van szükség – mondta, jelezve, hogy a kormány a legszigorúbb környezetvédelmi szabályokat vezette be, és azt „betűről betűre betartatva” megvédi a munkahelyeket.

A képviselő szerint a magyarok tiszta, egészséges és természetes világot akarnak, amihez elengedhetetlen a zöld energiát megtermelni és eltárolni. Úgy vélte, a „sikeres és sikertelen nemzetek közötti választóvonal” a megtermelt energia tárolásának mezsgyéje lesz.

Vejkey Imre rámutatott, hogy a kormány zöldstratégiája „húzza felfelé” a magyar gazdaságot a következő 15-20 évben, ezáltal lesz továbbra is mindenkinek munkája, s erre kapcsolódnak rá a szakképző iskolák és az egyetemek is. Hozzátette:

a zöld beruházásokért, az energiatárolással összefüggő beruházásokért ádáz harc folyik a világban, és ahhoz, hogy Magyarország ebből is nyertesen kerüljön ki, fontos a 13 kérdés online megválaszolása.”

Arra kért mindenkit, hogy április 15-ig töltse ki az online kérdőívet, amely elérhető a www.zoldenergia.kormany.hu oldalon.

Róth Péter (Fidesz-KDNP) Székesfehérvár alpolgármestere úgy vélte, a zöldenergiák bevezetéséről nem beszélni kell, hanem cselekedni, ahogy azt a város is tette, hiszen a tulajdonában álló középületek mindegyikére napelemeket szerelt fel. Rámutatott, hogy a következő évtized nagy kihívása a közösségi energiatermelés, energiamegosztás kérdése lesz, a település pedig nyitott erre akár a gazdasági élet szereplőivel, akár komplett városrészekkel együttműködésben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!