Rétvári Bence: A korszerű tudáshoz korszerű eszközök kellenek

A korszerű tudáshoz, annak átadásához korszerű eszközök kellenek, ennek feltételeit teremtette meg a kormány azzal, hogy a pedagógusok és a diákok számára notebookot biztosít – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a KDNP alelnöke szerdán Budapesten.

Rétvári

 

Rétvári Bence a II. kerületi Áldás utcai Általános Iskola tanulóinak biztosított laptopok átadása előtt azt mondta: a kormány korszerű magyar oktatást épít, a tanárok megbecsülésén túl a klasszikus tankönyvi tudás mellett az okoseszközök segítségével.

Idén 193 ezer diák veheti át az igényelt laptopot, így a program harmadik évében már 450 ezer ilyen eszközt osztottak ki a tanulóknak. A laptoposztás a következő tanévben is folytatódni fog”

– ismertette Rétvári Bence.

Szavai szerint az „okoseszközök világában” különösen fontos, hogy segítséget nyújtsanak a tanároknak abban, hogy minél hatékonyabban tudják képezni a gyerekeket és kevesebb időt kelljen az adminisztrációra fordítaniuk. A Nemzeti Köznevelési Portálon (Okosportál) elérhető interaktív tananyagokkal, feladatokkal, hanganyagokkal pedig jobban leköthető a gyerekek figyelme, és segítenek elmélyíteni a tudást – tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy ez a program eredetileg európai uniós forrásból valósult volna meg, azonban „Brüsszel mondvacsinált okokkal nem folyósítja azokat a forrásokat, amelyeket a kormány a magyar emberek javára szeretne felhasználni”.

Így eddig egyetlen egy euró sem érkezett sem a laptopbeszerzéshez, sem a pedagógusok béremeléséhez, azonban a magyar gazdaság – háborús, szankciós időszakban is – van olyan állapotban, hogy a kormány költségvetési forrásból ki tudja gazdálkodni a béremelés és a digitális eszközök költségeit”

– hangoztatta.

Rétvári Bence emlékeztetett: 2010 előtt a családoknak azt kellett nézniük, hogy évről évre nőttek a tanszercsomagárak, most nemcsak a tankönyveket, hanem a laptopokat is ingyen kapják a gyerekek a tanuláshoz.

Varga Mónika, az Áldás utcai Általános Iskola igazgatója arról beszélt, hogy a tantermen kívüli digitális oktatás időszaka felhívta a figyelmet a családoknál és a pedagógusoknál meglévő hiányosságokra, így ez a program elengedhetetlen fejlesztést jelent az oktatásban.     

Azok a módszerek, amelyeket akkor a pedagógusok elsajátítottak, ma is ott vannak a mindennapi gyakorlatban, és a diákok is jobban motiválhatók, ha a digitalizációt, a különböző platformokat beépítik a tanítási, tanulási folyamatokba. Ezen kívül a tanórán kívüli önálló tanulást is segítik ezek az eszközök – tette hozzá.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!