„Bátor tett” – Az Anonymous feltörte az IKSZ honlapját

Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amelynek honlapját pénteken este feltörték, és arról jelentős mennyiségű adatot töröltek. Hollik István, az IKSZ alelnöke szombaton elmondta: a történteket – amelyet az Anonymous hackercsoport vállalt magára – antidemokratikus lépésnek tartják, és álláspontjuk szerint az nemcsak az IKSZ, hanem a magyar demokrácia ellen irányuló támadás.

Kiemelte: ha a véleménye miatt bárkit informatikai eszközökkel meg lehet támadni, akkor ennek nincs határa. "Ha az Anonymous csoport a jövőben nem ért egyet a magyar adózási rendszerrel, akkor a Magyar Államkincstár informatikai rendszerét fogják tönkretenni?" - tette fel a kérdést a kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete, az Anonymous hackercsoporttal ellentétben, vállalja az arcát és véleményét, és bármikor nagyon szívesen leülnek velük, hogy kicseréljék politikai véleményüket. Azt azonban nem tartjuk korrektnek, hogy azért, mert nem értenek velünk egyet, feljogosítva érzik magukat arra, hogy az IKSZ magántulajdonát, honlapját tönkre tegyék.

Az Anonymous csoport a gepnarancs.hu oldalon közzétett írás szerint február 24-én feltörte és birtokba vette az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapját, és törölt róla jelentős mennyiségű információt. "Tettük ezt mindazért, mert ez a szövetség kioktatta a magyar diákokat és a kormány védelmére kelt a Hallgatói Hálózat demokratikusan szervezett érdekérvényesítése kapcsán. Mi az alulról szervezett diáktüntetések oldalán állunk és nem tűrjük, hogy ez a szervezet a fiatalok nevében nyilatkozzon" - olvasható a portál által idézett közleményben.

Vállald az arcod!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapját (iksz.net) tegnap hackertámadás érte, a portálunk tartalmát törölték. A támadást az Anonymous nemzetközi hackercsoport vállalta magára, akik közleményben tudatták, hogy támadásuk oka a szerveztünk által néhány nappal ezelőtt kiadott nyilatkozat, melyben a Hallgatói Hálózat egyetemfoglalási akciójára reagáltunk.

Tudomásunk szerint Magyarországon politikai szervezetet első alkalommal ért ilyen támadás a véleményének kinyilvánításáért. Mi, fiatal kereszténydemokraták mindig nyíltan vállaltuk véleményünket a nyilvánosság előtt, akár a más véleményen lévőkkel nyílt vitába szállva is, és a jövőben is vállalni fogjuk. Elfogadhatatlannak tartjuk azonban azt a hozzáállást, amikor valaki a vele nem egyező véleményen lévőt meg akarja semmisíteni, törölni akarja. A honlapunk elleni támadást ezért nem csupán szervezetünk, hanem a magyar demokratikus berendezkedés elleni támadásként is értékeljük.

A számítógépes szoba magányából, a monitor mögötti névtelenség gyáva helyzetéből támadó hackerek figyelmét felhívjuk ugyanakkor arra, hogy támadásuk célt tévesztett, mert az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nem egy állami hatóság, hanem egy ifjúsági szervezet, amelynek tagjai olyan fiatalok, akik nem csak a fényképeken, hanem élőben is rendszeresen találkoznak egymással. A közélet és politika kérdéseiben történő véleménynyilvánítás mellett különösen nagy hangsúlyt helyezünk a közösségépítésre. Összejöveteleinken, beszélgető estjeinken, táborainkban, konferenciáinkon bulijainkon és egyéb rendezvényeinken hús-vér fiúk találkozhatnak hús-vér lányokkal. A hackerek által törölt iksz.net honlap többek között ezen közösségi rendezvényeink dokumentumait semmisítette meg, felmérhetetlen kárt okozva ezzel annak a sok száz fiatalnak, akik mindezeken részt vettek, jól érezték magukat, szép élményekkel gazdagodtak.

Ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, vállalja arcát és meggyőződését, az számunkra is rokonszenves, fiatalos és menő, még akkor is, ha az adott véleménnyel nem értünk egyet. A kisszoba homályából, a monitor mögül gyáván kárt okozni egy ifjúsági szervezet számára nem demokratikus, nem fiatalos és nem menő. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!