Hollik István: az idősek nem számíthatnak az ellenzékre [+videó]

A baloldalon most is azok tülekednek, akik elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, viszont az ellenzéki pártokkal ellentétben a Fidesz-KDNP-re számíthatnak a nyugdíjasok – hangsúlyozta Hollik István szombati sajtótájékoztatóján. A kereszténydemokrata képviselő közölte, a kormány a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően idén először nemcsak nyugdíjkiegészítést, hanem nyugdíjprémiumot is fizet az időseknek.


Hollik István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő (Fotó: fidesz.hu)

A kereszténydemokrata politikus hozzátette: a nyugdíjasok számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, ez azonban nem volt mindig így. Felhívta a figyelmet arra, a baloldalon most is azok tülekednek, akik elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat.

Emlékeztetett, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk alatt elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, soha nem fizettek nyugdíjprémiumot, hagyták, hogy elértéktelenedjen a nyugdíj értéke. Hollik István felidézte azt is, hogy a nyugdíjasok a baloldaltól csak megszorításokat kaptak; háromszorosára emelték a gáz árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját, és nyugdíjadót, vizitdíjat, kórházi napidíjat akartak fizettetni az idősekkel. Emlékeztetett arra is, hogy az ellenzék nem támogatta parlamentben a rezsicsökkentést és a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését sem.



A képviselő arról is beszélt, hogy a Jobbik is csak sértegetni tudja a nyugdíjasokat. Vona Gábor megengedhetetlen stílusban beszélt az idősekről; gúnyolódott a remegő kezükön, azt írta róluk, hogy „szemeikben gyűlölet lobog”, a „szájukból szennyvíz folyik”, és „felhörgik a 20. század minden traumáját”. Nemrég pedig a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője, Volner János egy elhunyt nyugdíjas nénin gúnyolódott – sorolta.

Az ellenzéki pártokkal ellentétben a Fidesz-KDNP-re számíthatnak a nyugdíjasok, törődünk velük és megbecsüljük őket – hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Hetedik éve megőriztük, sőt, növeltük a nyugdíjak vásárlóértékét, az inflációkövető nyugdíjkiegészítésen felül idén először nyugdíjprémium kifizetésére is van lehetőség a gazdasági növekedésnek köszönhetően – tette hozzá.

Szeretnénk, hogy a gazdaság jó teljesítményéből, a közös sikerből a nyugdíjasok is részesüljenek, ezért a novemberi nyugdíjjal együtt a nyugdíjkiegészítésen felül most nyugdíjprémium is érkezik – jelentette be a képviselő. Hollik István közölte, egy 125 ezer forintos átlagnyugdíjnál a nyugdíjkiegészítés és nyugdíjprémium összege együttesen 24 ezer forint lesz.

Kérdésre válaszolva Hollik István reagált arra, hogy a Magyar Idők szombaton azt írta, információk szerint a Helsinki Bizottság a nemzeti konzultációs kérdőívek bezúzását és a konzultáció honlapjának lekapcsolását is követeli személyi jogainak megsértése miatt. A Fidesz-KDNP-s képviselő felháborítónak nevezte, hogy egy Soros által finanszírozott szervezet jogi trükkökkel próbálja megállítani a konzultációt. Hozzátette, úgy látszik, hogy a Soros György által támogatott szervezetek mindent megtesznek azért, hogy a magyar állampolgárok ne mondhassák el a véleményüket a Soros-tervvel kapcsolatban. Aki a nemzeti konzultációt támadja, az a demokrácia egyik alapértékét támadja – húzta alá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!