KDNP: Kohl halálával fájdalmas veszteség érte a kereszténydemokráciát

Helmut Kohl (1930-2017), a német újraegyesítés kancellárja pénteken elhunyt. A kereszténydemokrata politikus 1982 és 1998 között volt a Német Szövetségi Köztársaság kormányfője. A KDNP közleményében hangsúlyozza, hogy Kohl a „személyes életében és politikai tevékenységében is a hagyományos, keresztény gyökerű európai értékeket képviselte”. Halálával fájdalmas veszteség érte a német és európai kereszténydemokráciát.

 
A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye
 
A KDNP Helmut Kohl halála kapcsán együttérzését fejezi ki a gyászoló családnak és érzékeli a fájdalmas hiányt, ami a német és az európai kereszténydemokráciát érte a nagy államférfi távozásával. Helmut Kohl méltó utódja volt az egységes Európát megteremtő kereszténydemokrata politikusoknak. A nevéhez fűződő német újraegyesítés a XX. század egyik legjelentősebb politikai eseménye volt.
 
Személyes életében és politikai tevékenységében is a hagyományos, keresztény gyökerű európai értékeket képviselte. Életműve igazolja, hogy a nemzeti és európai érdekeket csak együttesen képviselhetjük.
 
Semjén Zsolt elnök
Harrach Péter frakcióvezető

 

 

kdnp.hu

Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Allowed HTML tags: <em> <strong>
  • A sorokat és bekezdéseket automatikusan felismeri a rendszer.
  • A web és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Insert SoundCloud track or set with the [soundcloud:URL] tag.
  • You may insert videos with [video:URL]

További információ a formázási lehetőségekről