KDNP: Kohl halálával fájdalmas veszteség érte a kereszténydemokráciát

Helmut Kohl (1930-2017), a német újraegyesítés kancellárja pénteken elhunyt. A kereszténydemokrata politikus 1982 és 1998 között volt a Német Szövetségi Köztársaság kormányfője. A KDNP közleményében hangsúlyozza, hogy Kohl a „személyes életében és politikai tevékenységében is a hagyományos, keresztény gyökerű európai értékeket képviselte”. Halálával fájdalmas veszteség érte a német és európai kereszténydemokráciát.

 
A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye
 
A KDNP Helmut Kohl halála kapcsán együttérzését fejezi ki a gyászoló családnak és érzékeli a fájdalmas hiányt, ami a német és az európai kereszténydemokráciát érte a nagy államférfi távozásával. Helmut Kohl méltó utódja volt az egységes Európát megteremtő kereszténydemokrata politikusoknak. A nevéhez fűződő német újraegyesítés a XX. század egyik legjelentősebb politikai eseménye volt.
 
Személyes életében és politikai tevékenységében is a hagyományos, keresztény gyökerű európai értékeket képviselte. Életműve igazolja, hogy a nemzeti és európai érdekeket csak együttesen képviselhetjük.
 
Semjén Zsolt elnök
Harrach Péter frakcióvezető

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!