Latorcai Csaba: A jobboldalon van Európa jövője

Melyek azok a lépések, amelyek mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni Európa kereszténydemokráciából fakadó értékeit? Erről szól a KDNP 10 pontos kiáltványa – mondta a TV2 Mokka című műsorában Latorcai Csaba, a KDNP ügyvezető alelnöke, a Közigazgatási és Területfejlesztési minisztérium miniszterhelyettese csütörtök reggel.

Latorcai

A kereszténydemokrata politikus elmondta: veszélyben van az európai emberek jóléte és biztonsága – ezekre a kihívásokra is megoldást kínál a párt 10 pontos kiáltványával. 

Latorcai Csaba szerint nagyon komoly tétje van a június 9-ei európai parlamenti választásnak, hisz nem mindegy, milyen képviselőket küldünk Brüsszelbe. Olyanokat, akik idegen, akár távoli érdekek szolgálatában irányítanák Európát, vagy olyanokat, akiknek fontos a nemzetállamok szuverenitása, az erős európai gazdaság, a nemzeti kisebbségek jogainak, illetve az emberi szabadságjogoknak a védelme.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei az utóbbi csoportba tartoznak. A választás tétje egyszerű: háború vagy béke?”

– fogalmazott Latorcai Csaba.

Latorcai

A beszélgetésben szó esett az Európai Néppártról is. A KDNP ügyvezető alelnöke jelezte:

pártja továbbra is maradni kíván a Néppártban, igyekszik megakadályozni annak további balratolódását, s elérni, hogy a jövőben a baloldali-liberális erők helyett a jobboldali pártcsaládokkal szövetkezzen. A jobboldalon van Európa jövője"

– tette hozzá. A KDNP politikusai azért dolgoznak tehát, hogy az Európai Néppárt visszatérjen keresztény-konzervatív gyökereihez – fogalmazott Latorcai Csaba.

A választás esélyeit firtató kérdésre a KDNP politikusa úgy válaszolt: az emberek többsége a kontinens nyugati felén is a józan ész pártján áll, s ők is látják, hogy háborúban nincsen gazdasági növekedés, sem biztonság, nem születnek gyermekek, nem gyarapodnak a családok.

Latorcai

Latorcai Csaba bízik abban, hogy Nyugat-Európában is a béke hangja fog diadalmaskodni – akárcsak Magyarországon.

Kifejezte reményét, hogy az európai vezetők meghallják a Szentatya békefelhívását.

Latorcai Csaba hangsúlyozta:

nem további fegyverekre és katonák küldésére, hanem tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség a szomszédunkban dúló háború lezárásához.”

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!