Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Péntek reggel ismét interjút adott Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorának, a Jó reggelt, Magyarországnak. A miniszterelnök úgy kezdte, a hadseregek megléte önmagában nem vezet háborúhoz, sokkal inkább annak hiánya, mint fogalmazott a háborúk oka leggyakrabban a gyengeség. A kormányfő úgy fogalmazott, a hadsereg szükséges a béke fenntartásához, mert aki gyenge, azt támadják meg. A Mandiner összefoglalója.

Ha békét akarsz, akkor készülj a háborúra”

– mondta Orbán Viktor, aki arra a kérdésre, megállnak-e az oroszok, ha legyőzik Ukrajnát, azt válaszolta, hogy Moszkva jelenleg egy nehéz háborút vív az oroszokkal, nem tudják legyőzni őket. Úgy folytatta, hogy a NATO ereje nem összehasonlítható Ukrajnáéval, ugyanis a szövetség sokkal erősebb és véleménye szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy valaki megtámadja a NATO-t. 

Orbán

Nem tűrünk olyan akciót, ami NATO tagállamot ér”

– fogalmazott a miniszterelnök, aki szerint Oroszországnak nem lenne érdeke megtámadnia a védelmi szövetséget.

A kormányfő szerint két szláv nép háborúra zajlik jelenleg és lehet, hogy minden érv az ukránok oldalán van, de mindenki másnak, aki nem részese a háborúnak, annak szerint az lenne az érdeke, hogy elszigetelje a háborút. 

Orbán Viktor szerint senki nem tudja megmondani, hogy mennyi pénzt és fegyvert kell még Ukrajnának adni és jelenleg mi a stratégia. „A háborúról szóló tárgyalóasztaloknál fel szoktam tenni a kérdést, tudja-e valaki, mennyi pénzt kell elkölteni ahhoz, hogy az ukránok kiszorítsák az oroszokat a megszállt területekről? Néma csend szokott lenni a tárgyalóasztaloknál ennél a kérdésnél” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint a NATO létrejöttének célja, hogy a szövetségben részt vevő államok egy országként sorakoznak fel a megtámadott tagállam mögött. Úgy folytatta, a két világháborút megelőzően hosszasan zajlott a háborúba való belépés előkészítése, Brüsszelben és Washingtonban egyfajta hangulati előkészítése zajlik egy közvetlen katonai konfliktusnak. A miniszterelnök szerint a NATO alapokmányában szó sincs arról, hogy a szövetség egy olyan ország oldalán szálljon harcba, amely nem tagállam. 

Munkacsoportok dolgoznak azon, hogyan vehetnek részt a konfliktusban. Mi ezt nem helyeseljük. Jeleztük, hogy sem fegyverzeti, sem pénzügyi segítséggel nem akarunk beszállni ebbe. Komoly munka van abban, hogy Magyarország NATO-tag maradjon, azonban ne vegyen részt a NATO-n kívüli konfliktusban”

– tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő úgy szólt, könnyen lehet, hogy az utókor úgy fog beszélni a most soron következő választásokról, ahol eldőlt a háború és béke kérdése, hasonló a tétje a novemberi amerikai elnökválasztásnak is. 

Mi magyarok azt gondoljuk, hogy ez a választás a háborúról és a békéről szól”

– fogalmazott, majd úgy folytatta, ezen felül téma a gender és a migráció is, azonban a háború kérdése ezeket most felülírja. 

Orbán Viktor ismertette, a hadiipar „halálra keresi magát” a mostani konfliktus során, azok, akiknek bennfentes információval rendelkeznek a háborúról, tudnak spekulálni és jelenleg ott vannak a háborúpártiak mögött, mint elmondta, Soros György is első sorban bukkan fent a háborút pártoló személyek mögött. 

A magyar baloldalt kilóra megvették a háborúpárti erők, aki adja a pénzt, az rendeli a zenét”

– mondta a miniszterelnök, majd kijelentette, az európai vezetők körében nem világos, miért állnak a háború mögött, ugyanis Európa bajainak gyökere a háború. Hozzátette, a magasztos eszmék nem lehetnek fontosabbak az embereknél.

Orbán Viktor úgy szólt, a végső mentsvár Európában az emberek szava és hangja, ha van valódi kérdés, akkor a háború és a béke kérdése az az és bízik abban, hogy az EP-választáson megnő a békepárti erők száma. 

Legalább a háborúba sodródás dinamikáját meg lehet fékezni”

– mondta Orbán Viktor.

A migrációról a kormányfő elmondta, hazánknak naponta hatmillió forintot kell fizetnie Brüsszelnek, amiért nem engedjük be a migránsokat, ami szavai szerint teljesen abszurd és felháborító. „Miközben mi védjük Európát, addig Brüsszelből hátba lövik Magyarországot. Minderre egyetlen válasz lehet: el kell zavarni az európai vezetőket!” – zárta péntek reggeli interjúját a miniszterelnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!