Fülöp Attila: Folytatódik a látássérültek elemi rehabilitációja

Lezárult a látássérültek elemi rehabilitációjára kiírt pályázatok elbírálása, a kormány 600 millió forinttal támogatja a szolgáltatást – jelentette be a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, a KDNP politikusa pénteken, Szolnokon.

FülöpFülöp Attila a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Vakok Elemi Rehabilitációs Központjában tett látogatásán közölte: a döntés alapján az országban 11 szolgáltató 22 helyszínen végzi majd a rehabilitációs tevékenységet.

Emlékeztetett:

három éve teremtették meg a szolgáltatás törvényi biztonságát a tereptapasztalatokat figyelembe véve, civil szervezetekkel együttműködve. Így azok a látássérültek, akiknek az egészségügy által nyújtott ellátáson túl a mindennapi élethez és munkába álláshoz szüksége van látásrehabilitációra, azt a civil szolgáltatókon keresztül igénybe tudják venni”

– tette hozzá.

Elmondta, hogy tavaly országszerte ezernél többen éltek a lehetőséggel, több mint 53 ezer órában. A kormány célja, hogy a fogyatékossággal élők értékként jelenjenek meg a társadalomban és munkához jutva teljes életet élhessenek – fogalmazott.

Ehhez elengedhetetlen az akadálymentesítést és az érintettek mindennapi életét könnyítő szolgáltatások segítése, fejlesztése”

– jegyezte meg.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere elmondta: ahogy a kormánynak, úgy a városoknak is kötelességük a fogyatékkal élőkkel együtt gondolkodni. Szolnokon ezt a szándékot számos példa értékű program testesíti meg – tette hozzá.

Kállai Mária (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője kiemelte: a kormány szerteágazó gondoskodási rendszert épített ki Magyarországon, amely a segítségnyújtáson túl közösséget és értéket is teremt.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!