Teljesen átalakul a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség teljes átalakítása zajlik: 21. századi, NATO-kompatibilis, világszínvonalú haderő épül haditechnikai értelemben, amelyben kultúra- és szemléletváltás is zajlik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

Simicskó

A béke haderő egyenruhás munkavállalóit felváltják a hazaszeretettel, harci szellemmel, eltökéltséggel átitatott magyar fiatalok, akik mindennél komolyabban veszik ezt a szolgálatot – fogalmazott a miniszter a Honvédelmi Sportközpontban tartott Szemere Miklós négytusa lövész csapatverseny ünnepélyes eredményhirdetésén.

A fiatalokhoz úgy szólt: ha úgy döntenek, hogy ehhez a folyamathoz csatlakoznak, személyes életükben is jó döntést hoznak, minden nap azzal fekhetnek le, hogy egy szent ügyet szolgálnak.

HM

Szükségünk van önökre, szükségünk van a magyar fiatalokra, arra, hogy minél többen ismerjék fel, ha mi magunk nem teszünk a saját védelmünk érdekében, akkor senki más nem fog helyettünk. Ez nekünk a legfontosabb. Magyarország, a magyar kultúra, a magyar értékek fennmaradása - ezeréves történelmünk bizonyítja - csak nekünk fontos, de nekünk mindennél fontosabb”

– fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Simicskó

Ismertette, az országban öt helyen jöttek létre honvédelmi sportközpontok, és már 149 iskolában zajlik a haderőfejlesztés egyik legsikeresebb programja, a Honvéd Kadét Program oktatása, így 9500 fiatal ismerkedik a katonai alapismeretekkel.

Mindaz a tudás, tapasztalat, amit a programban és a sportközpontokban szereznek, akkor is megtérül, ha nem a katonai pályát választják – mondta.

SimicskóSimicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP frakcióvezetője az ünnepségen célként fogalmazta meg, hogy

valamennyi vármegyében épüljön sportközpont, és elmondta, már nemcsak középiskolásoknak, de általános iskolásoknak is szerveznek katonai akadályversenyeket.”

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!